Ödeme Olarak Kripto Almayı Seçen Arjantinlilerin Sayısında Ciddi Artış Oldu - İşte Nedeni

Admin
0

Ödeme Olarak Kripto Almayı Seçen Arjantinlilerin Sayısında Ciddi Artış Oldu - İşte Nedeni - Yeni rapora göre, Arjantinlilerin kendilerine fiat yerine kripto ile ödeme yapan şirketlerde çalışmayı seçmelerinde keskin bir artış oldu .


Medya kuruluşu Criptonoticias'a konuşan Bitwage'in CEO'su Jonathan Chester, geçen yıl platformu kripto parayla ödeme toplamak için kullanan Arjantinlilerin sayısının %250 arttığını iddia etti.

Criptonoticias , kripto ödeme alan işçilerdeki büyümenin "diğer ödeme [yöntemleri ve platformları] da dikkate alınırsa daha da yüksek olabileceğini" sözlerine ekledi.

Bitwage, platformu kullanan Arjantinli serbest çalışanların "yaklaşık 3.000 ABD Doları" kazandığını, daha yüksek kazanan bireylerin "ortalama yerel maaşın çok üzerinde" bir ödeme paketi olan "5.000 ABD Dolarına kadar" kazandığını da sözlerine ekledi.
Arjantin'de asgari ücretle çalışan işçiler ayda sadece 181 dolar kazanmayı bekleyebilirler ki bu, ülkedeki felç edici hiperenflasyonla daha da kötüleşen bir rakam.

Ülke ekonomi bakanlığı tarafından geçen ay açıklanan rakamlara göre , Arjantin'de enflasyon 2022'de %94,8'e ulaştı. Bu rakamlar, 2022'de dünyanın herhangi bir yerinde kaydedilen en yüksek ve ülkenin 1991'den bu yana en yüksek seviyesiydi.


Arjantinli İşçiler Neden Giderek Artan Bir Şekilde Kriptoda Ödeme Almak İstiyor?
Bu hiperenflasyon – ve hükümetin USD satın alma davranışlarını sınırlandırma girişimleri – Arjantinlilerin kriptoyu benimsemesini hızlandırdığı için büyük ölçüde kredilendirildi. Son ayı piyasasına rağmen, ülkedeki pek çok kişi kriptonun itibari paradan daha güvenli bir bahsi temsil ettiğine inanıyor gibi görünüyor.

Chester, firmasının kullanıcılarının ezici çoğunluğunun ödemeleri bitcoin (BTC) , ethereum (ETH) veya USD'ye sabitlenmiş stabilcoinlerle almayı tercih ettiğini açıkladı.

CEO, kripto para biriminin Arjantin'de ABD'den daha hızlı kısa vadeli büyüme yaşamasını beklediğini de sözlerine ekledi.

Opining olarak alıntılanmıştır:

"Arjantin'de kripto para birimlerinin kullanımı bir zorunluluk haline geldi."


Abone Ol

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)