Binance, FTX Çöküşünden Sonra Güveni Geri Kazanmak İçin Milyar Dolarlık Kripto Endüstrisi Kurtarma Fonunu Başlattı

Admin
0

 Binance, FTX Çöküşünden Sonra Güveni Geri Kazanmak İçin Milyar Dolarlık Kripto Endüstrisi Kurtarma Fonunu Başlattı

 

Binance, kripto borsası FTX'in çöküşünün ardından güveni yeniden sağlamak için bir kripto endüstrisi kurtarma girişimine 1 milyar dolar taahhüt etti. Birkaç başka kripto şirketi, Binance'in çabalarına katıldı ve kurtarma fonu için sermaye ayırdı.

Kripto Endüstrisi Kurtarma Girişimi Başlatıldı

Kripto para borsası Binance Perşembe günü, kripto firmasının "web3'ün geleceğini desteklemek isteyen kuruluşlar için yeni bir ortak yatırım fırsatı" olarak tanımladığı Industry Recovery Initiative'in (IRI) bazı ayrıntılarını açıkladı.

Duyuru şunları belirtir:

Başlangıçta Binance, ihtiyaç duyulması halinde yakın gelecekte bu tutarı 2 milyar ABD Dolarına çıkarmak amacıyla IRI temalı yatırım fırsatlarına 1 milyar ABD Doları ayıracak.

Binance, "Şimdiye kadar Jump Crypto, Polygon Ventures, Aptos Labs, Animoca Brands, GSR, Kronos ve Brooker Group da yaklaşık 50 milyon ABD Doları tutarında bir başlangıç ​​taahhüdüyle katılmayı taahhüt etti ve yakında daha fazla katılımcının katılmasını bekliyoruz" dedi. katma. Her katılımcı, kararlı paralar veya diğer belirteçlerde taahhüt edilen sermayeyi bir kenara ayırmıştır.

Binance, FTX Çöküşünden Sonra Güveni Geri Kazanmak İçin Milyar Dolarlık Kripto Endüstrisi Kurtarma Fonunu Başlattı

Binance, "inovasyon ve uzun vadeli değer yaratma", "açıkça tanımlanmış ve uygulanabilir bir iş modeli" ve "risk yönetimine lazerle odaklanma" ile karakterize edilen projeler arayacağını açıkladı.

Küresel kripto borsası şunları kaydetti:

Bu girişimi benzersiz kılan şey, web3'te güveni geri kazanmaya yönelik işbirlikçi yaklaşımdır.

Binance CEO'su Changpeng Zhao (CZ), şirketinin bir kripto endüstrisi kurtarma fonu kurduğunu ilk olarak geçen hafta açıkladı . Yönetici , o sırada, kurtarma fonunun amacının , "aksi takdirde güçlü ancak likidite krizinde olan" projelere yardımcı olarak "FTX'in daha fazla art arda gelen olumsuz etkilerini azaltmak" olduğunu açıklamıştı. CZ, FTX fiyaskosunu 2008 mali kriziyle karşılaştırarak " kademeli etkiler " uyarısında bulundu .

FTX, 11 Kasım'da Bölüm 11'de iflas başvurusunda bulundu ve eski CEO Sam Bankman-Fried istifa etti. Şirket birden fazla yargı alanında soruşturma altında. ABD'de bazı yetkililer borsayı müşteri fonlarının yanlış kullanımı nedeniyle araştırıyor .

Binance, IRI'nin bir yatırım fonu olmadığını açıkladı. Borsa, "IRI kapsamında destek arayan şirketlerden şimdiden yaklaşık 150 başvuru aldık" dedi ve şunları kaydetti:

Bu yeni çabanın görevi, en iyi teknoloji uzmanları ve girişimciler tarafından inşa edilen ve kendi hataları olmaksızın önemli, kısa vadeli finansal zorluklarla karşı karşıya kalan en umut verici ve en kaliteli şirketleri ve projeleri desteklemektir.

Duyuru, girişimin yaklaşık altı ay sürmesinin beklendiğini ve bireysel durumların özel çözümler gerektirmesini beklediğimiz için “yatırım yapısı - token, fiat, öz sermaye, dönüştürülebilir araçlar, borç, kredi limitleri vb. ”

 

Abone Ol

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)