Warren Buffett'in Berkshire Hathaway'i Kendi Adını Kullanan Kripto Borsası Web Sitesi Hakkında Uyardı

Admin
0

 Warren Buffett invierte USD 1.000 millones en Nubank | Ekosnegocios

Warren Buffett liderliğindeki Berkshire Hathaway, bir kripto para borsası web sitesinin adını kullandığına dair uyarıda bulunan bir bildiri yayınladı. Şirket, kripto firmasının Berkshire Hathaway Inc. veya başkanı ve CEO'su Warren E. Buffett ile hiçbir ilişkisi olmadığını vurguladı.

Berkshire Hathaway Kripto Web Sitesi Hakkında Uyardı

Berkshire Hathaway Inc., Cuma günü bir kripto borsa web sitesinin adını kullandığı konusunda uyardı. Şirket, "Bu öğleden sonra erken saatlerde, Berkshire Hathaway adını kullanan bir kuruluş olduğuna dikkatimizi çekti" dedi ve şunları açıkladı:

İşletmenin … Berkshire Hathaway Inc. veya başkanı ve CEO'su Warren E. Buffett ile hiçbir ilişkisi yoktur.

Söz konusu kripto sitesinin açılış sayfası, şirketin bir bitcoin borsası olduğunu gösteriyor. Web sitesinin ön sayfasındaki ayrıntılar, "Berkshire Hathaway, yatırımcılarımıza kripto para madenciliğine yapılan yatırımlardan tamamen pasif bir gelir elde etme fırsatı vermek için kurulmuş Teksas merkezli bir şirkettir."

Warren Buffett'in Berkshire Hathaway'i Kendi Adını Kullanan Kripto Borsası Web Sitesi Hakkında Uyardı
"Berkshire Hathaway" bitcoin değişim web sitesinin açılış sayfası.

Web sitesi reklam verir:

Her gün sürekli olarak kar elde edeceksiniz.

Berkshire Hathaway CEO'su Warren Buffett ve Başkan Yardımcısı Charlie Munger, hem bitcoin hem de kripto şüphecileri. Buffett daha önce kripto para biriminin "fare zehri karesi" olduğunu söylemişti.

Munger, bitcoin'i "fare zehri" ve " medeniyetin çıkarlarına aykırı " olarak nitelendirdi. Hatta BTC'yi zührevi hastalıkla karşılaştırdı . Temmuz ayında, sanki "kötü niyetli organizmalarla dolu açık bir kanalizasyonmuş" gibi bitcoin'den kaçınılmasını tavsiye etti. Ayrıca Berkshire Hathaway yöneticisi, hükümetlerin kripto para birimlerini yasaklaması gerektiğine inanıyor .

Tipik Dolandırıcılık Web Sitesi

Berkshire Hathaway kripto borsası web sitesi, Bitcoin.com News'in daha önce hakkında uyardığı Bitcoin Revolution , Bitcoin Superstar, Bitcoin Era ve Bitcoin Loophole dahil olmak üzere birçok şemaya benzer şekilde birçok dolandırıcılık belirtisi sergiliyor .

Örneğin, platformun önceden bir maliyeti vardır. Site, 1.000 ila 70.000 ABD Doları arasında değişen yedi yatırım planı listeliyor. Her plan, kullanıcıların belirli bir miktara kadar yatırım yapmasına ve kazanmasına izin verdiğini iddia eder. Planlar ayrıca kullanıcıların "sürekli olarak her gün kar edeceğini" garanti ediyor. Web sitesi ayrıca, sistemi kullanarak tonlarca para kazandığı varsayılan kullanıcıların bir listesini gösterir.

Web sitesinde listelenen iletişim adresi tek ailelik bir eve ait olup, herhangi bir telefon numarası listelenmemiştir. İletişim e-postası, Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway'inin web adresini kullanır.

Site ayrıca Birleşik Krallık Mali Yürütme Otoritesi (FCA), Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CySEC) ve ABD Hazine Bakanlığı Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN) dahil olmak üzere “çeşitli mali otoriteler tarafından düzenlendiğini” iddia ediyor. Ancak, Berkshire kripto web sitesi, yukarıdaki düzenleyicilerin onayladığı listelerin hiçbirinde listelenmemiştir.

Dünya çapındaki birçok düzenleyici, dolandırıcıların çoğu zaman yanlış bir şekilde kendilerinde kayıtlı olduklarını iddia ettikleri konusunda uyardı. Ancak, bu web sitelerinden herhangi birine yüklenen fonların tekrar görülmesi pek olası değildir.

Abone Ol

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)