Sony, Eksiksiz Bir Spor Metaverse Deneyimi Sunmak İçin Beyond Sports 3D Animation Company'yi Satın Aldı

Admin
0

 sony spor metaverse

Sony, Eksiksiz Bir Spor Metaverse Deneyimi Sunmak İçin Beyond Sports 3D Animation Company'yi Satın Aldı


Eğlence ve elektronik devi Sony, 3D animasyon üretmek için gerçek dünya verilerini kullanma konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Beyond Sports'un satın alımını yakın zamanda tamamladı. Bu satın alma ile şirketin artık portföyünde bulunan diğer şirketlerin teknolojisiyle birlikte spor maçları için eksiksiz bir metaverse deneyimi sunabileceği bildiriliyor.

Sony'nin Beyond Sports Satın Alımı, Sports Metaverse'e Yaklaşıyor

Sony şimdi spor metaverse dünyasına bir adım atıyor. Şirket kısa bir süre önce, bir spor karşılaşmasındaki gerçek bilgileri bir metaverse temsiline dönüştürmek için teknolojiye sahip bir 3D görüntüleme ve animasyon şirketi olan Beyond Sports'un satın alımını tamamladı. Nikkei tahminlerine göre, satın alma için rakamlar açıklanmadı, ancak 70 milyon dolara kadar çıktığına inanılıyor .

Bu satın alma, holdinge ait başka bir şirket olan Hawk-Eye Innovations teknolojisiyle birlikte şirketin basketbol, ​​beyzbol, tenis ve futbol maçlarıyla ilgili gerçek zamanlı içerik üretmesine olanak tanıyacak. 2011'de satın alınan Hawk-Eye Innovations, topun konumunu her an belirlemeye olanak tanıyan teknoloji üretiyor ve Ulusal Futbol Ligi (NFL) ve Ulusal Hokey Ligi (NHL) gibi kuruluşlar tarafından kullanılıyor.

Bu ikisini birleştirmek, Sony'nin gerçekçi top ve oyuncu hareketi içeren bir sahanın veya sahanın dijital, doğru bir temsilini oluşturmasına olanak sağlayabilir.

Sanal Spor Pazarı

Sony'nin sahibi olduğu başka bir şirket, bu deneyimleri izleyicilere ulaştırmak için dağıtım boşluğunu doldurabilir. Spor takımları ve organizasyonları için çeşitli siteleri işleten bir şirket olan Pulselive, bu metaverse deneyimlerini bu sitelere dahil edebilecek, yeni bir gelir hattı oluşturabilecek ve bu yeni spor anlayışını popülerleştirme şansını yakalayabilecekti.

Sony, bir dağıtım cihazı olarak kendi Playstation konsol serisini kullanarak metaverse maçları da sunabilir. Şirket, konsolu için özel olarak Playstation VR 2 adlı, Şubat 2023'te piyasaya sürüleceği onaylanan ve bu metaverse deneyimlerinin sürükleyici bir şekilde keyfini çıkarmak için kullanılabilen bir sanal gerçeklik (VR) kulaklığı geliştiriyor.

Sony, oyun içi varlıkların geçmişini ve sahipliğini izlemenin bir yolu olarak NFT'leri kullanmak için bir dizi patent başvurusunda bulunarak metaverse ve NFT (non-fungible token) teknolojisi ile çoktan flört etti . Sony CEO'su Kenichiro Yoshida da daha önce Sony'nin "birinci önceliğinin eğlence etrafında bir metaverse oluşturmak olduğunu" belirtmiş ve markanın sahip olduğu tüm araçları bu amaçla kullanmıştı.

Abone Ol

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)