Yerli Kripto Para Borsaları Ne Zaman Kuruldu?

Admin
0

 Paribu vs BtcTurk vs Binance, Hangi Borsa Daha İyi? - Coinbalina


Binance, BTCTurk, Paribu Ne Zaman Kuruldu?

İnsanlar paralarını yatırım yapmak ve çoğaltmak amacı ile çeşitli yolları tercih ederler. Bunlardan biri de son zamanlar da sık sık ismini duyduğumuz kripto para borsasıdır. Günümüzde birçok kişi bu yöntemle birikim yapmayı tercih ettiği için, ilk olarak bilgi sahibi olmak ister. Kripto paranın hangi borsaya yatırılacağı ya da yaptırdıktan sonra, nasıl bir süreç izleneceği merak edilir.

Binance, BTCTurk, Paribu’ da kripto para yatırılan borsalardan biridir. İçlerinden en büyüğü ve global olanı, Binance’ dır. Binance’ a yatırım yapan kişi sayısı, oldukça fazladır. Bundan coin sayısının çok fazla olması etkilidir. BTCTurk ve Paribu’ da daha çok konuşulan kripto para borsalarıdır. İnsanlar bunlar arasında nasıl bir fark olduğu, ne gibi avantajlar sağladığını merak eder.

Kripto Para Ne Demek?

Yapılan işlemlerin daha güvenli bir şekilde olması ve şifreleme işlemi kullanılarak yapılan, nakit işlemelere alternatif olarak kullanılan, dijital unsura, kripto para ismi verilir. Sanal olarak kullanılır. Dövizin dijital hali de denilebilir. Kripto paralar, bankacılık sistemi ya da elektronik paralara benzemez. Bütün kripto paralar, blok zincirlerinden el de edilir.

Tamamen kullanıcıların talebi doğrultusunda bir şekil oluşturulur. Herhangi bir yere bağlı değillerdir. Kripto para üretiminin belirli bir sınırı vardır. Bazı durumlarda değişiklik gösterebilir. Kripto para nasıl üretilir, sorusu da sıklıkla sorulur. Kripto para madenciliği ismi verilen bir teknik doğrultusunda yapılır.
Kripto Para Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu tip yatırımlar yaparken, önemli olan şeylerden biri de borsanın ne zaman kurulduğu, kim tarafından kurulduğu ya da nasıl yatırım yapılabileceği gibi detaylardır. Bu sayede ne kadar güvenilir olduğu konusunda kafalarda soru işareti de kalmaz. Bu sektörlerle ilgilenen kişiler, öncelikle, avantajları olduğu kadar, dezavantajları olduğunu da bilmelidir.

Süreç yakından ve doğru bir şekilde takip edildiği sürece, güvenilir borsalarda riskle karşılaşmak çok da mümkün değildir. BTCTurk, Binance ve Paribu arasında değerlendirme ve kıyaslamalar yaparak, size en uygun olan kripto para borsasını takip edebilirsiniz.


Binance, BTCTurk, Paribu Ne Zaman Kuruldu

En çok tercih edilen, kripto para borsalarından; Binance, BTCTurk ve Paribu’ nun sahiplerinin kim olduğu, nasıl bir izlenime sahip oldukları merak edilen konulardan bazılarıdır. İçlerinden en büyük borsaya sahip olan Binance, Çin’ de kurulmuştur. Kurucusu, Changpeng Zhao’ dur. Önemli pek çok yazılma da imza atmış olan Zhao, 2018 yılında kripto paraların artmasından dolayı, el değiştirip, Çin’ den ayrılmıştır.

BTCTurk Finansbank CEO’ larından Özgür Güneri tarafından işletilmektedir. İlk kez 2013 yılında kurulmuştur. Türk lirası ile alım satım yapan, ilk kripto para borsasıdır. İlk kurucusu, İş insanı Kerem Tibuk’ dur. Paribu ilk kez, 2017 Şubat ayında kurulmuştur. CEO Yasin Oral kurucusudur. Bu kripto borsanın en önemli özelliği, hızlı ve güvenli olmasıdır. Tek dezavantajı, diğerleri kadar coin olmamasıdır. Yatırım yaparken, bu durum göz önünde bulundurulmalıdır. Paribu aslında bir aracı görevi de görür. Kripto paraların alınıp satılmasın da aracılık eder.


Binance, BTCTurk Ve Paribu Kıyaslanması Nasıl Yapılır?

Kripto para borsanın amacı coin alıp satmak ve buraya yatırılan parayı büyütmeye çalışır. Eğer borsaya girmeyi düşünüyorsanız, ilk öğrenmeniz gereken terimlerden birisi, komisyon oranları hakkında yeterli bilgi sahibi olmak gerekir. Komisyon oranı düşük borsalara girmek, daha karlı olacaktır. Binance, BTCTurk ve Paribu komisyonları, diğerlerine göre daha düşüktür. Bu konuda Binance, daha çok önerilir. Paribu ise daha dezavantajlıdır çünkü komisyon oranı, daha yüksektir.

Binance, BTCTurk, Paribu’ ya Nasıl Kripto Para Yatırılır?

Kripto para yatırımı yapmak isteyen kişiler, hangi borsaya yatırım yapacaksa doğru bir şekilde adımları öğrenmelidir. Ne kadar bir yatırımla başlanacağı, kişinin kendi kararıdır. Bunun için herhangi bir limit bulunmaz. Piyasa yapan ve piyasa alan komisyonlar, kullanıcıları yakından ilgilendiren bir konudur. Binance TR komisyonu, %0.10 BTCTurk %0.10- 0.18 Paribu 0%25- %0.35 olarak belirlenmiştir.

Kripto para borsasında bazı detaylar vardır ve bu herkes tarafından bilinemeyebilir. Binance hesabına direkt olarak bir para yatırma işlemi yapılmaz. Güvenilir bir Türk borsasına yatırım yapıldıktan sonra, para Binance’ a aktarılır. Bu sayede en az komisyon ücretini ödemiş olursunuz. İşlemi takip etmeye başladıkça, birçok cion ve altcoin alıp satma işlemi yapabilirsiniz.

Binance Coinleri Nelerdir?

Binance coin yani BNB, Binance kripto para borsası tarafından çıkarılmış olan bir kripto para türüdür. Binance Coin, Erc-20 tabanlıdır. Bu şekilde çıkarılmıştır. Binance’ nın daha sonraki dönemlerde kendi zincirini büyümesi nedeniyle, BEP 2 tabanının alt yapısına geçmiştir.

BTCTurk Coinleri Nelerdir?

BTCTurk coinleri, BTC, EOS, NEO, LTC, XLM, USDT, ETH ve XRP olarak listelenir. BTCTurk’ ün mobil uygulaması da olduğu için, telefona indirilip, yakından takip edilebilir. Güvenilir bir borsasıdır.
Paribu Coinleri Nelerdir?


Paribu yaklaşık dört yıldır hizmet veren bir kripto para borsasıdır. Yatırımcılar için sunduğu coin listesinden, bazıları şunlardır; Litecoin, Bitcoin, Tether, Chainlik, Ethereum, Ripple ve Cardona’ dır. Toplamda 29 tane kripto para birimi vardır ve bunların alım satımı yapılır.

Siz de kripto para yatırımı yapmak istiyorsanız ve değerlendirmeye aldığınız bir kaç kripto para borsası varsa, bunları detaylı olarak araştırıp, gerekli güveni aldıktan sonra, yatırım yaparsanız, daha avantajlı olacaktır.

Binance, BTCTurk, Paribu Sahibi

Günümüzde en çok duyduğumuz terimlerden biri de kripto para borsasıdır. Gündem de sık sık yer almasından dolayı, çoğu kişi ne işe yaradığını ya da nasıl kullanıldığı gibi soruların cevabını, bulmaya çalışır. BTCTurk ve Paribu, en çok tercih edilen, kripto para borsalarıdır. Global para borsası olarak en büyük kabuk edilen Binance ise, Türkiye’de en çok tercih edilen borsadır. Hepsi birbirine benzer ve işleyiş biçimi yaklaşık olarak, aynıdır. Bu yüzden Binance, Paribu ve BTCTurk arasında kararsız kalınabilir.

İlk olarak, bu kripto para borsalarının sahiplerini, kuruluş geçmişlerini bilmek gerekir. Daha sonra da bu üç para borsasını, farklı açılardan değerlendirmek gerekir. Yani komisyon, güvenilirlik ya da kullanım şekli, oldukça önemlidir. BTCTurk, Binance ve Paribu kıyaslandığında hepsinin ayrı bir avantaj ve dezavantajı olduğu görülür. Bu sayede bir değerlendirme yaparak, size uygun olan kripto para borsasını tercih edebilirsiniz.



Binance en çok tercih edilen, kripto para borsalarından biridir. Changpeng Zhao tarafından kurulmuştur. Kurucu daha önceleri de önemli yazılımlar geliştirmiş biridir. Binance ilk kurulduğu zaman, Çin’ de yer alırken, daha sonra kripto paralar artınca Çin’ den ayrılmıştır.
BTCTurk CEO'su

2013 yılında kurulmuş olan BTCTurk, Türk lirası kullanılarak İlk kripto para alım ve satımının yapıldığı, ilk Türk lirası tabanıyla başlamış olan, para borsasıdır. İş adamı Kerem Tibuk, 1 Temmuz 2013 tarihinde kurmuştur. Daha sonra QNB Finansinvest CEO’su olan, Özgür Güneri’ ye devredilmiştir.
Paribu CEO'su

Türkiye’de en yüksek hacme sahip olan, dijital bir işlem platformu olan Paribu, hızlı ve güvenilirdir. Başka Bitcoin olmak üzere, çeşitli kripto para alıp, satma işlemine aracılık yapar. İlk kullanımı, 14 Şubat 2017’ de olmuştur. CEO’su Yasin Oral’ dır.


Binance, BTCTurk Ve Paribu Karşılaştırması Nasıl Yapılır?

Kripto para almak ve satmak isteyen kişilerin maksadı, buradan fazla bir para kazanmaktır. Bu işe girmek isteyen kişilerin, ilk olarak, komisyon oranlarını iyi bilmesi gerekir. Binance, BTCTurk ve Paribu komisyon oranı olarak, diğerlerine göre daha öndedir. Yani yüksek bir komisyona sahiptir. Eğer çok yüksek bir komisyon ödemeye razı değilseniz, o zaman Paribu’ yu tercih etmeniz doğru olmaz. Diğer kripto para borsalarına göre, neredeyse iki katı bir komisyon ödenebilir.

Kripto Para Alımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kripto para almak isteyenlerin ilk yapması gereken şey, hangi kripto para borsasını tercih ediyorsanız, oraya hesabınızdan para yatırmaktır. Ne kadar yatırmak istediğiniz, size kalmış bir durumdur. Komisyon oranları piyasa yapan ve piyasa alıcı olarak belirlenmiştir. Binance, BTCTurk ve Paribu komisyonları şekildedir; Binance TR %0.10 BTCTurk %0.10- 0.18 Paribu %0.25- %0. 35 şeklindedir.

Burada dikkat edilmesi gereken konu, Binance hesabınızdan, doğrudan para yatırma şansınızın olmamasıdır. Yalnızca Papara ile TL yatırabilirsiniz. Papara ile yaptırmanın komisyon oranı, %1’ dir. En az komisyon ücretini yatırmak istiyorsanız, Binance, BTCTurk ve Paribu kripto para borsasını tercih etmek olacaktır. Bu şekilde kripto para alabilirsiniz. Aldıktan sonra kripto paraları Binance hesabına aktararak, %40 (%20+%25) komisyon indirimi şeklinde Co fazla sayıda altcoin işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.


Binance Güvenilir mi?


Kripto para borsalarının güvenilir olup olmadığı çok önemlidir. Yanlış bir tercih sonucu, mağdur olabilir, paranızı kaybedebilirsiniz. Bu yüzden bu sektör de önceliği güvenilirlik almalıdır. Binance’ ın güvenilir olup olmadığı da çoğu zaman merak edilir.

Sektörde en büyük Bitcoin borsası, Binance’ a aittir. Gani kripto para borsalarına bakıldığı zaman, en iyi spot borsa olduğu bir gerçektir. Binance için güvenilir mi? Sorusunun cevabı, evet olacaktır.
BTCTurk Güvenilir mi?

BTCTurk’ ün işlem hacmi oldukça büyüktür. Binance kadar değildir ayrıca Binance’ da ki coinlerin çoğu, BTCTurk’ de bulunmaz. Güvenilirlik olarak, herhangi bir sorunu bulunmaz. Bunu da şu şekilde açıklamalar gerekir: Geçmişi 3 seneliktir. Ayrıca Türkçe olduğu için daha çok tercih edilir. Dünyadaki en büyük kripto borsası olan Binance kadar, komisyonu düşük değildir ama güvenilir olduğu söylenebilir.

Paribu Güvenilir Midir?

Paribu’da Binance gibi düşük komisyon fırsatı sunmaz. Kuruluşu 2017 olduğu için, güvenilir olarak bilinir. Coin çok az bulunur. En az 30, en fazla 50 olduğu söylenebilir. Piyasaya göre, coin sayısı düşüktür. Bu yüzden çok fazla talep görmez ve Paribu,yu düşünenler tekrar, Binance’ a yönelir. Binance’ nın işlem hacmine sahip olmasa da Paribu’ da güvenilirdir, denilebilir.

Ülkemizde kripto para borsasını kullanan pek çok kişi, almış oldukları bitcoin ile kripto paralarnı Binance aktarmayı Tercih eder. İşletmelerine buradan devam eder. Bunun sebebi şudur; Binance’ da çok fazla coin vardır ve işlem hacmin de yüksek olduğu için, komisyon oranının düşük olmasıdır.
Hesap Açılışı

Binance hesabı açılırken, her adım doğru bir şekilde uygulanmalı ve takip edilmelidir. Kripto para borsasını girecek olan kişilerin, sıkı bir takipçi olması şarttır. Borsa anlık değişiklikler kaçınılmazdır. TL ile coinleri aldıktan sonra, yapacağınız işlemi, Binance TR’ de yapmanız gerekir. Bu şekilde çok az bir komisyon ödersiniz.

Daha sonra da Binance Tr’ den almış olduğunuz kripto paraları Binance hesabına aktarmanız gerekecektir. Bu sayede hem düşük bir komisyon ödeyip, hem de birçok bitcoin ve alt coin alıp satabilirsiniz.

Abone Ol

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)