Büyük Yatırımcı Michael Burry, Binance ve FTX Gibi Kripto Borsalarının Denetimlerinin 'Anlamsız' Olduğunu Söyledi

Admin
0

 Büyük Kısa Yatırımcı Michael Burry Binance ve FTX Gibi Kripto Firmalarının Denetimleri 'Anlamsız'

Büyük Yatırımcı Michael Burry, Binance ve FTX Gibi Kripto Borsalarının Denetimlerinin 'Anlamsız' Olduğunu Söyledi

2008 mali krizini tahmin etmesiyle ünlü hedge fon yöneticisi Michael Burry, Binance ve FTX gibi kripto para borsalarını denetleme sorununun, yeni bir tür kredi temerrüt takası kullanmaya başladığı zamankiyle aynı olduğunu söylüyor. "Denetçilerimiz iş başında öğreniyorlardı" diye tanımladı ve bunun "iyi bir şey olmadığını" ekledi.
Michael Burry, Kripto Firmalarının Denetimleri Üzerine

Ünlü yatırımcı ve yatırım şirketi Scion Asset Management'ın kurucusu Michael Burry Cuma günü yaptığı açıklamada, Binance ve çöken borsa FTX dahil olmak üzere kripto para borsalarının rezerv kanıtı (POR) denetimlerinin anlamsız olduğunu söyledi.

Burry en çok, 2007 ile 2010 yılları arasında meydana gelen ABD yüksek faizli mortgage krizini öngören ve bundan kâr elde eden ilk yatırımcı olmasıyla tanınır. Christian Bale'in oynadığı bir film.

Muhasebe firması Mazars Group'un kripto şirketleri için rezerv kanıtı (POR) denetimlerini durdurması hakkında yorum yapan Burry, tweet attı:

    Sorun bu. 2005 yılında yeni bir tür kredi temerrüt takası kullanmaya başladığımda, denetçilerimiz işbaşında öğreniyorlardı. Bu iyi bir şey değil. Aynısı FTX, Binance vb. için de geçerli. Denetim esasen anlamsız.

Burry'nin tweet'i , Fransız muhasebe firmasının, yoğun medya incelemesiyle ilgili endişeler ve Binance dahil olmak üzere şimdiye kadar yayınladığı rezerv kanıtı raporlarının piyasalara güvence vermediğine dair göstergeler nedeniyle kripto firmaları üzerindeki çalışmalarını askıya aldığını açıklayan Bloomberg'in bir makalesine atıfta bulunuyor. , Crypto.com ve Kucoin.

Haber , yakın zamanda Binance'in Mazars tarafından denetlenen POR'unu kınayan rakip kripto borsası Kraken'in CEO'su Jesse Powell'ın eleştirilerinin ardından geldi. Bu hafta, Binance'ten 3 milyar dolardan fazla fon çekildi .

Binance CEO'su Changpeng Zhao (CZ), Perşembe günü CNBC ile yaptığı bir röportajda borsasının POR'u ile ilgili endişeleri dile getirerek, çoğu muhasebe firmasının kripto para borsalarını nasıl denetleyeceklerini bilmediğini de iddia etti.

Yöneticiye, Binance'in defterlerini denetlemek için neden Dört Büyük muhasebe firmasından (Deloitte, EY, KPMG ve Pricewaterhousecoopers (PwC)) birini kullanmadığı ve kripto şirketinin denetçilere dosya ve veri sağlayıp sağlayamadığı soruldu. onay kaşesini vermekte rahatlar. Binance patronu basitçe cevapladı:

    Birçoğu kripto borsalarını nasıl denetleyeceklerini bile bilmiyor.
 

Abone Ol

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)