Kıdemli Yatırımcı Mark Mobius, Bitcoin Fiyatının 10.000 Dolara Düşmesini Bekliyor!

Admin
0

 Kıdemli Yatırımcı Mark Mobius, Bitcoin Fiyatının 10.000 Dolara Düşmesini Bekliyor

Mobius Capital'in kurucusu tecrübeli yatırımcı Mark Mobius, bitcoin fiyatının 10.000 dolara düşmesini bekliyor. Bununla birlikte, “Hala ona inanan birkaç yatırımcı olduğu için kripto burada kalacak” dedi.

Mark Mobius'un Bitcoin Fiyat Tahmini

Mobius Capital Partners'ın kurucusu Mark Mobius, Pazartesi günü Bloomberg ile yaptığı röportajda en son bitcoin fiyat tahminini paylaştı.

Kendi şirketini kurmadan önce Mobius, Franklin Templeton Investments'ta otuz yılı aşkın bir süre çalıştı. Daha önce, gelişmekte olan piyasa portföylerinde 50 milyar dolardan fazla yönettiği Templeton Emerging Markets Group'un yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı.

Kıdemli yatırımcı, bitcoin için bir sonraki hedefinin 10.000 dolar olduğunu söyledi ve kripto para birimlerinin kendi parasını veya müşterilerinin parasını yatırmak için "çok tehlikeli" olduğunu belirtti.

Kripto borsası FTX'in çöküşüne ve müteakip piyasa satışlarına rağmen, Mobius şunları vurguladı:

Hala ona inanan birkaç yatırımcı olduğu için kripto kalıcı olarak burada… Bitcoin fiyatlarının bu kadar dayanması inanılmaz.

Bu, eski Franklin Templeton yöneticisinin bitcoin fiyatı için hedefi olarak 10.000 dolardan ilk kez bahsetmesi değildi. Mayıs ayında yatırımcılara dipten alım yapmamalarını tavsiye etti ve piyasanın hala düşmesi gereken bir yol olduğu konusunda uyardı. Geçen yıl Kasım ayında, insanların kripto para birimlerine bir yatırım aracı olarak değil, " spekülasyon yapmak ve eğlenmek için bir araç" olarak bakmaları gerektiğini söyledi .

Mobius, bitcoin fiyatının 10.000 dolara düşmesini bekleyen tek kişi değil. Tahvil kralı olarak da bilinen Doubleline Capital CEO'su Jeffrey Gundlach , Haziran ayında şunları söyledi: "[Bitcoin] 10.000 dolara çıkarsa hiç şaşırmam." Altın böcek ve ekonomist Peter Schiff , bu ay Bitcoin'in düşmesi için hala uzun bir yol olduğunu söyledi. BTC'ye 10 bin dolar değer biçti. Ayrıca, yakın tarihli bir Bloomberg MLIV Pulse anketi , yanıt veren yaklaşık 1000 yatırımcının çoğunluğunun bitcoin fiyatının 10 bin dolara düşmesini beklediğini gösterdi.

Bu arada, bazı insanlar BTC'nin fiyatı konusunda hala çok iyimser . Örneğin risk sermayedarı Tim Draper, bu ayın başlarında bitcoin fiyatının 2023 ortasına kadar 250 bin dolara ulaşmasını beklediğini söyledi.

Abone Ol

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)