Ripple (XRP) Fiyat Tahmini – Boğalar 0.50 Doları Hedefliyor

Admin
0

 

0.3460 dolar civarında destek bulmasının ardından XRP fiyat tahmini pozitif kaldı. XRP birkaç gündür yükseliyordu, ancak ivmesini koruyamayarak 0.3920 dolardan 0.3200 dolara düştü.

Bununla birlikte Ripple Labs CEO'su Brad Garlinghouse tarafından yapılan olumlu yorumlar, bu son toparlanmayı tetiklemiş olabilir. Garlinghouse, bütünlük ve güven birincil hedefler olursa kripto para sektörünün FTX krizini daha hızlı atlatacağını düşünüyor.

Garlinghouse, blok zinciri teknolojisi ve kripto para birimi ile acil toplumsal sorunları ele alırken açık diyaloğu teşvik etti.

Buna karşılık kripto para piyasasındaki  birçok nedenden kaynaklanan düşüş, son dönemdeki olumlu yorumları gölgede bırakan ve XRP coini olumsuz etkileyen en önemli sebeplerden biri olarak görülüyordu.

Ripple CEO'sunun İyimser Yorumları XRP'ye Destek Sağladı

Ripple Labs CEO'su Brad Garlinghouse, çarşamba günü Ripple Swell adlı yıllık Ripple konferansında FTX'in çöküşünün ardından kripto para piyasasının toparlanması hakkında konuştu.

FTX kısa bir süre önce Bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu. Garlinghouse'un tweet'i konferanstaki konuşmasını yineliyor:

Bunu takip eden tweet'te gerçek dünyadaki sorunları çözmek için blockchain ve kripto para teknolojilerinin nasıl kullanılacağını tartışmak için yüz yüze görüşmenin önemini vurguladı.

Çarşamba günü CNBC'de konuşan Garlinghouse'a göre kripto paraların düzenlenmemiş olduğu fikri "abartılıdır". Ayrıca Ripple'ın baş danışmanı Stuart Alderoty'nin cuma günü bir basın kaynağına şirketin AB genişlemesini desteklemek İrlanda'dan lisans almaya çalıştığını söyledi.

SEC Destekçisi Ripple Davasında Amicus Brifingini Göndermek İçin Son Tarihi Kaçırdı

İsmi SEC tarafından InvestReady olarak değiştirilen ve SEC'in destekçisi olan Accredify, mevcut davada amicus brifingi sunmak için son tarihi kaçırdı. 

Avukat Jeremy Hogan, James K. Filan'ın amicuf brifinglerinin durumundan bahsettiğinde bunu gündeme getirdi. Ripple'ı desteklemeye yönelik olan amicus brifingleri Chamber of Digital Commerce, TapJets ve I-Remit dahil olmak üzere 14 farklı organizasyon tarafından gönderildi.

Sonuç olarak XRP fiyatı şimdiye kadar bu haberlerden çok fazla etkilenmedi.

Yatırımcıların dijital sermaye işlemleri için uygunluğunu doğrulamaya yardımcı olan bir şirket olan Accredify, bu tür talepler için son tarihten bir gün önce, mahkemeden SEC'in özet karar talebini desteklemek adına dostane bir brifing sunmak için onay istedi.

Düşen Kripto Piyasası

Kripto borsası FTX'in çöküşünün ardından gerçekleşen ani tasfiyeler göz önünde bulundurulduğunda tüm kripto paraların toplam piyasa değeri 800 milyon doların altına düştü. Sonuç olarak kripto para piyasasındaki düşüş, XRP coinin fiyatındaki kazançları sınırlayan önemli bir faktör olarak görüldü.

Yazı kaleme alınırken küresel kripto piyasası değeri %5 düşüşle 794 milyar dolardır. Bitcoin 16.000 dolar civarında istikrarlı dururken, Ethereum, Dogecoin, Litecoin, Ripple ve Solana dahil diğer büyük kripto paralar düşüyor.

UNUS SED LEO (LEO) token dün %2'den daha az artış yaşarken bugün düşüyor. Chiliz (CHZ) dün en çok kayıp yaşayanlardan biriydi ve 24 saatte %17'den fazla düştü. Yazı kaleme alınırken küresel kripto piyasası değeri 794.02 milyar dolardı.

XRP Fiyat Tahmini

XRP fiyatı şu anda 0.361 dolardan işlem görüyor ve 24 saatlik işlem hacmi 1.5 milyar dolar. XRP son 24 saatte %2.9 arttı. 2.2 milyar dolarlık piyasa değeriyle CoinMarketCap'de 7. sırada yer alıyor. Dolaşımda 50,298.735,565 XRP coini bulunurken maksimum arzı ise 100,000,000,000 XRP coinidir.

xrp fiyat tahmini
XRP Fiyat Tahmini - Kaynak: Tradingview

Günlük grafikte XRP/USD paritesi yatay seyrediyor ve en yakın destek 0.3460 dolar civarında. 50 günlük hareketli ortalama 0.3785 dolara yakın ve bu seviyenin altına düşmesi halinde XRP 0.3400 doları görebilir.

XRP fiyat grafiği
XRP/USD Fiyat Grafiği - Kaynak: Tradingview

İkili dip formasyonu, 0.400 dolardaki direnci uzatıyor ve bu seviyenin üzerindeki bir boğa kesişimi, XRP'nin 0.4265 dolar ya da 0.3580 doları görmesini sağlayabilir.

 

 

 

 

Abone Ol

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)