Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'e 11 bin yıl hapis cezası !

Admin
0


Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'e 11 bin yıl hapis cezası !

İflas eden kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in cezası açıklandı. Mahkeme, Faruk Fatih Özer'e dev miktarda ceza verdi.                     

Uzun süredir kripto gündeminin gündeminde yer edinen Thodex konusunda yeni bir gelişme yaşandı. Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 21 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

Faruk Fatih Özer'e 11 bin 196 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer'e, "örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olmak", "nitelikli dolandırıcılık", "mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 11 bin 190 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi.

Öte yandan bir müşteki yönünden sanıklar Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer hakkında "bilişim sistemleri kullanmak suretiyle dolandırıcılık" suçundan ayrı ayrı 6 yıl 4 ay 15 gün hapis ile 135 milyon lira adli para cezasına hükmedildi.

Özer kardeşler 11 bin 196 yıl 10 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Fatih Özer, Türkiye'de yapılan mahkemede 11.196 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca kardeşi Güven Özer ve kız kardeşi Serap Özer de aynı suçlamalarla mahkum edildi. Bu suçlamarlar arasında dolandırıcılık, suç örgütlerini organize etmek ve yönetmek, suç gelirlerini aklamak gibi ciddi suçlar bulunuyor. Mahkeme ayrıca üç sanığa toplamda 135 milyon lira (yaklaşık 5 milyon dolar) para cezası verdi. 

Thodex, Nisan 2021'de çevrimdışı duruma geçmeden önce Türkiye'nin en büyük kripto borsalarından biriydi ve bu olay yaklaşık 2 milyar dolar değerindeki kripto mevduatına erişimi kaybeden binlerce kullanıcıyı etkiledi. Fatih Özer, ilk olarak Arnavutluk'a kaçtı, ancak Interpol'ün Kırmızı Bülteni sayesinde Ağustos 2022'de tutuklandı. Ancak Özer, suçsuz olduğunu savunarak Thodex'in sadece bir şirket olduğunu ve suç örgütü iddialarının temelsiz olduğunu savundu.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)