Genesis resmen İflas Başvurusunda Bulundu !

Admin
0



Genesis resmen İflas Başvurusunda Bulundu !

Genesis, Alacaklılarından Koruma Ararken İflas Başvurusunda Bulundu - Hangi DCG Birimi Başarısız Olabilir?

Aylarca süren mücadelenin ardından, kripto borç verme ve ticaret şirketi Genesis iflas başvurusunda bulundu - ancak sorunları bitmedi.


Digital Currency Group'un (DCG) bir birimi olan Genesis, bir basın açıklamasında Genesis Global Holdco, LLC ve kredi veren iş yan kuruluşlarından ikisi, Genesis Global Capital, LLC ve Genesis Asia Pacific Pte. Ltd., Perşembe günü ABD, New York'un Güney Bölgesi'nde Bölüm 11 kapsamında gönüllü dilekçeler verdi. 

Genesis'in türev ürünler ve spot ticaret ile saklama işleriyle uğraşan diğer bağlı kuruluşları ve diğer birimleri iflas başvurusunun bir parçası değildir. Bunlar çalışmaya devam edecek. 

Duyuru şöyleydi:

"Genesis, varlıkları alacaklılara dağıtacak bir tröstün oluşturulması yoluyla tüm iddiaların küresel bir çözümü için bir çerçeve çağrısında bulunan Bölüm 11 planını ("plan") içeren bir çıkış yol haritası önerdi. işletmenin yeni mülkiyet altında ortaya çıkmasını sağlayacak bir satış, sermaye artırımı ve/veya öz sermaye işlemi peşinde ikili bir süreç tasarlıyor."

Genesis Global Holdco'dan para kazanmak için bir pazarlama ve satış süreci başlatacağını ve alacaklılara geri ödeme yapmaya başlayacağını söyledi. Satış veya artırılan sermaye yoksa, alacaklılar yeniden düzenlenen Genesis Global Holdco'da mülkiyet payları alacaklardır.

Bloomberg'e  göre,

"Genesis Global Capital, hem varlıklar hem de yükümlülükler ve 100.000'den fazla alacaklı için aynı aralığı, 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında listeledi - ilk 50 teminatsız alacak tutarı yaklaşık 3,4 milyar doları buluyor."

Şirket ayrıca iflas halindeki şirketi finanse etmek için 150 milyon dolar nakit kullanmayı planlıyor. Alacaklılara geri ödeme yapmaya çalışırken, Bölüm 11 tarafından faaliyete devam etmesine hala izin verilmektedir.

Genesis'in potansiyel olarak iflas ilan etmeye hazırlandığı hakkında günlerdir raporlar var. Kripto endüstrisini vuran kredi krizinin ardından haftalardır ağır bir iflas baskısı hissediyordu. 18 Ocak'ta, bildirildiğine göre , Genesis ile alacaklıları arasındaki tartışmalara aşina olan kişiler tarafından bu hafta en kısa sürede iflas ilan edilebileceği öne sürüldü - ve haklıydılar. 

Bundan sadece birkaç gün önce, Genesis'in alacaklılara 3 milyar dolardan fazla borcu olduğu ortaya çıktı - buna 900 milyon doları Gemini müşterilerine ve 301 milyon dolardan fazlası Hollandalı kripto borsası Bitvavo'nun kullanıcılarına - kripto holdingi DCG'yi büyük varlıklarını satmayı düşünmeye zorladı para toplamak için girişim portföyü. 

Bir hatırlatma olarak, FTX'in çöküşünün ardından Genesis  , "anormal para çekme taleplerinin" "mevcut likiditesini" aştığını söyleyerek geçen yıl Kasım ayı ortasında itfaları ve yeni kredi oluşturmaları askıya aldığını duyurdu  .

Daha sonra, Genesis'in müşteriler için ödemeleri kapatmadan önce 1 milyar dolarlık bir acil durum kredisi aradığı ortaya çıktı.

Genesis'in borç verme operasyonundaki itfalar ve kredi oluşturma işlemleri hala askıya alınmış durumda ve Bloomberg'e göre iddialar iflas mahkemesinde ele alınacak. 

Genesis yaptığı açıklamada, yeniden yapılanma sürecinin "bağımsız bir özel komite" tarafından yönetileceğini söyledi.

Yakın zamanda dava açılır mı? 

Genesis, Cameron ve Tyler Winklevoss tarafından kurulan büyük kripto borsası Gemini ile şimdiden bir anlaşmazlığın ortasında.

Winklevoss ikizleri, Genesis'in yaklaşık 340.000 Kazanç programı yatırımcısına 900 milyon dolardan fazla borcu olduğunu söyleyerek , Digital Currency Group'un CEO'su Barry Silbert'in görevden alınması  çağrısında bulundu.

Per Genesis'in iflas duyurusu,

"Genesis şimdi, bu tartışmaları daha da ilerletmek ve borç verme işi için bütüncül bir çözüme ulaşmak için mahkeme denetiminde bir yeniden yapılandırma süreci başlattı;

Ancak iflas başvurusundan kısa bir süre sonra Cameron Winklevoss , Silbert ve DCG'nin alacaklılara adil bir anlaşma teklif etmeyi reddettiğini tweetledi ve ekledi :

"Barry [Silbert] ve DCG'nin aklı başına gelip alacaklılara adil bir teklifte bulunmadıkça, Barry ve DCG'ye çok yakında dava açacağız."
Abone Ol

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)