Önemli ABD Ekonomik Verileri Çarşamba Günü Açıklanıyor...

Admin
0

Önemli ABD Ekonomik Verileri Çarşamba Günü Açıklanıyor...  Bu hafta, Federal Rezerv'in faiz oranı politikalarına ilişkin beklentiyi artıran birkaç kritik ekonomik veri parçası yayınlanacak. Ve bu sürümler, kripto para birimi fiyatlarında bazı önemli kazanımların başlangıcı olabilir.

Gelen ÜFE ve Perakende Satış Verileri 


Bu hafta, yatırımcılar ve analistler Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve perakende satış verilerini dört gözle bekliyor olacaklar. ÜFE, yerel üreticilerin ürünleri için zaman içinde aldıkları fiyatlardaki değişimi ölçer. Öte yandan, perakende satış verileri, ülkenin perakende satış değerindeki toplam satış değerini gösterecektir.  

Veriler Çarşamba günü açıklanacak ve yatırımcılar, düşen benzin fiyatları sayesinde her iki ölçümde de düşüş bekliyor. Bu, üreticilerin fabrika maliyetlerini düşürmelerini sağladı ve üretim maliyetleri düştükçe üreticiler fiyatlarını ayarlayabilir hale geldi.

Ayrıca, indirimli ürün fiyatlarının perakende talepte beklenen düşüşü etkisiz hale getirmesi bekleniyor. 


Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki perakende satışlar son 11 ayın en büyük düşüşünü kaydetti. Aralık 2022'deki benzer bir düşüş, Federal Rezerv'in agresif faiz artırımlarının ekonomiyi soğutmaya başladığına dair son göstergelere eklenecek. Ekonomistler, Kasım ayındaki %0,60'lık düşüşün ardından Çarşamba günkü rakamlarda %0,80'lik bir düşüş öngörüyor.

Kripto Fiyatları Neden Yükselmeye Hazırlanıyor?

ÜFE ve perakende satış verileri Çarşamba günü açıklanacağı için tüm piyasalar gibi kripto yatırımcıları da tetikte olacak. Bununla birlikte, kripto fiyatlarının en azından yakın vadede büyük artışlar için hazır  olmasının üç nedeni daha var:

İndirimli Faiz Oranları İçin Umut

Şu anda birincil sorun faiz oranları olmaya devam ediyor. Federal Rezerv, enflasyondaki artışı durdurmak için güçlü oran artışları kullandı ve beklendiği gibi, strateji işe yarıyor gibi görünüyor. 

Perşembe günü Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin beklenenden çok daha düşük gelmesiyle kripto fiyatları önemli ölçüde arttı. Bitcoin, dokuz ay sonra ilk kez Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi'ndeki "Korku" bölgesinden çıktı ve varlık, üç ay sonra ilk kez Pazartesi günü kısa bir süre için 21.000 doları geçti. 

Yine de tüm gözler, bu ay içinde Fed'in faiz oranlarına ilişkin hedeflerini belirleyeceği Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında olacak. 

Madencilik Zorluğu Daha Yüksek 

Fiyat toparlanması yatırımcıları heyecanlandırmaya yetmediyse, Bitcoin'in ağ temelleri de iyimserlik için sebep vermeli. 

Bitcoin ağındaki madencilik zorluğu geçen hafta %10 artarak Ekim 2022'den bu yana en büyük artışını işaret etti. Geçen hafta boyunca madencilerin bakiyeleri de Bitcoin'in hızlı fiyat artışına tepki olarak düştü. Glassnode'dan alınan veriler , madenci bakiyesinin 16 Ocak itibarıyla 1,8 milyon BTC ile bir ayın en düşük seviyesinde olduğunu gösteriyor. 

Ethereum'un Yaklaşan Şangay Güncellemesi 

ETH yatırımcıları için önemli bir yükseltme, gelen Şanghay yükseltmesidir. Yükseltmenin, Ethereum Birleşmesi'nden bu yana blok zincirindeki en büyük gelişmelerden biri olması bekleniyor ve varlıklarını Beacon Chain'de kilitleyen yatırımcıların bunları sorunsuz bir şekilde geri çekmelerine yardımcı olması bekleniyor.   

Birçok uzman, Şangay yükseltmesinin, bu kadar büyük bir ETH arzının kilidini açmanın satış risklerine rağmen, ETH'yi staking'i daha çekici hale getireceğine inanıyor. Bununla birlikte, ETH köpekbalıkları zaten varlığa yükleniyor ve fiyatı 1.500 doları aşıyorken, piyasanın en önde gelen altcoini için işler iyiye gidiyor. 

ANALİZ : Jimmy Aki
Abone Ol

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)