Birleşik Krallık Hazinesi Dijital Sterlini Değerlendiriyor, Kripto Merkezi Hedefini Sürdürüyor

Admin
0


Birleşik Krallık Hazinesi Dijital Sterlini Değerlendiriyor, Kripto Merkezi Hedefini Sürdürüyor

Bir hükümet temsilcisi, İngiltere'nin bir kripto para birimi merkezi olma taahhüdünü sürdürürken dijital bir sterlin başlatmayı düşündüğünü belirtti. Yetkiliye göre İngiliz makamları, sabit paralarla yapılan ödemeleri de düzenlemelidir.

Birleşik Krallık Dijital Pound Para Birimi Konusunda Danışmaya Başlamaya Hazırlanıyor

BBC'nin bildirdiğine göre, Londra'daki yürütme gücü, ulusal para biriminin dijital bir versiyonunu getirmeyi düşünüyor, Hazine Ekonomi Sekreteri Andrew Griffith milletvekillerine söyledi. Parlamento Hazine Seçme Komitesine yaptığı konuşmada, önümüzdeki haftalarda dijital poundun nitelikleri hakkında bir kamuoyu istişaresinin başlatılacağını söyledi. Reuters tarafından alıntılanan, ayrıca şunları vurguladı:

Konsültasyon bunun bir eğer olduğunu ve ne zaman olmadığını söyleyecektir. Bunu yapmanın kaçınılmazlığına tam olarak katılmıyoruz.

Griffith, dijital poundun birçok kamu politikası sorununu gündeme getirdiğini ve hükümetin "onları düzeltmesi" gerektiğini belirtti. Devlet destekli bir madeni paranın mahremiyeti aşındırabileceği endişelerini dile getirdi ve tasarımının yetkililerin kara para aklama gibi suçları hedef alan önlemlerin ötesinde bireysel işlemleri izlemesine izin vermeyeceği konusunda ısrar etti.

Griffith, İngiltere Merkez Bankası tarafından çıkarılan bir merkez bankası dijital para biriminin ( CBDC ) ilk kullanım durumunun büyük olasılıkla toptan ödemelerde olacağını, ancak özel olarak çıkarılan, fiat destekli bir stablecoin'in "muhtemelen oraya ilk ulaşacağını" kabul etti.

Bakan, şu anda İngiliz Parlamentosunda tartışılmakta olan Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasasına atıfta bulunarak, "Bir rejim kurduğumuzu görmek istiyorum ve bu, sabit paraların ödeme amaçlı toptan kullanımı için FSMB içindedir."

İngiltere, AB'den Daha Geniş Kripto Düzenlemeleri Kabul Edebilir

Andrew Griffith ayrıca İngiltere'nin genel olarak kripto varlıklarına yönelik düzenleyici yaklaşımı hakkında başka bir istişarenin başlatılacağını açıkladı. AB, 2024'te yürürlüğe girmesi beklenen piyasa için bir dizi kapsamlı kural üzerinde anlaşmaya varmış olsa da, bakan İngiltere düzenlemelerinin daha da geniş olabileceğine ve merkezi olmayan finansı içerebileceğine dikkat çekti.

Tartışmaların bir parçası olarak endüstri katılımcılarıyla birden fazla yuvarlak masa toplantısı düzenleme sözü verirken, komite üyelerine "Doğru şekilde işleyen, doğru dengelere sahip doğru rejimi istiyoruz" dedi.

Andrew Griffith'in açıklamaları, geçen yıl bitcoin gibi büyük kripto para birimlerinin değerlemelerindeki düşüşün ve ardından kripto borsası FTX gibi büyük piyasa oyuncularının çöküşünün ardından geldi. Raporlarda, devam eden bir kripto kışının ortasında, alandaki tüketici korumasının inceleme altına alındığı belirtildi.

Abone Ol

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)