Kripto Para, Fransa'daki en popüler ikinci yatırım varlığı: Anket

Admin
0

Fransa'daki en popüler ikinci yatırım varlığı, Kripto Para

Anket, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün talebi üzerine 2023 baharında gerçekleştirildi.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) Fransa'nın ana  mali düzenleyici kurumu Autorité des Marchés Financiers tarafından 13 Kasım'da yayınlanan bir ankete göre, kripto para birimleri yetişkin Fransız nüfusu arasında ikinci en popüler yatırım varlığı türü. . 

Ankete göre, Fransız nüfusunun %9,4'ü kripto varlıklarına sahip; bu oran, en popüler yatırım varlığı türü olan emlak fonlarına (%10,7) sahip olanlardan yalnızca çok az daha düşük. Ankete katılanların %2,8'i de değiştirilemez tokenlara sahip.

Anket ayrıca, Mart 2020'de COVID-19 salgınının başlamasından bu yana ilk kez yatırım yapan "yeni yatırımcılar" grubunu da ölçtü. Yeni yatırımcılar çoğunlukla erkeklerden (%64) oluşuyor ve geleneksel yatırımcılardan önemli ölçüde daha genç. ikincisi için ortalama yaş 36'ya karşı 51'dir. Bu kategoridekilerin %54'ü kripto varlıklarını elinde tutuyor.

Anketin yazarları ayrıca yeni bireysel yatırımcıların, özellikle 18-24 yaş arası en genç gruptakilerin "nispeten düşük düzeyde finansal bilgiye" sahip olduğunu belirtti. Yatırım stratejisinin temelleri hakkında geleneksel yatırımcılara göre yanlış cevaplar verme olasılıkları daha yüksekti.

Anket, 2023 baharında 1.056 katılımcıyla, onların ihtiyaçları ve motivasyonları hakkında 40 derinlemesine görüşmeyle gerçekleştirildi.

Fransa, dijital ekonomi ve yeniliklerde Avrupa'da aktif olarak liderlik rolünü sürdürüyor. Eylül ayında, yerel telekomünikasyon grubu İlyada , Paris'te yapay zeka araştırmalarına adanmış bir "mükemmellik laboratuvarı" oluşturulmasını finanse etmek için 100 milyon avroluk (106 milyon dolar) bir yatırım yaptığını açıkladı . Bu ay türünün ilk örneği olan Kripto Varlıklar Enstitüsü  Paris dışındaki iş bölgesinde açıldı .

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)