Kazakistan Parlamentosu Kripto Madenciliği ve Borsasını Düzenleyen Yasayı Kabul Etti

Admin
0

Kazakistan Parlamentosu Kripto Madenciliği ve Borsasını Düzenleyen Yasayı Kabul Etti

Nur-Sultan'daki milletvekilleri, “Kazakistan Cumhuriyeti'nde Dijital Varlıklar Hakkında” yasasının son halini onayladılar. Birkaç yasa tasarısı da dahil olmak üzere yeni mevzuat, ülkedeki kripto para birimlerinin dolaşımını düzenler ve kripto madencileri ve borsaları için bir lisanslama rejimi getirir.

Senato Kripto Yasasını Oyladı, Kazakistan Cumhurbaşkanına Gönderdi
Kazakistan Senatosu, Orta Asya ülkesindeki kripto para birimlerini ve ilgili faaliyetleri düzenlemek için tasarlanmış bir yasa tasarısını kabul etti. Yerel basında çıkan haberlere göre, ek yasal belgelerin yanı sıra, yeni “Kazakistan Cumhuriyeti'ndeki Dijital Varlıklar Hakkında” yasası ülkede bir kripto ekosistemi kurmak için koşullar yaratıyor.

Parlamentonun üst meclisi üyeleri kapsamlı paketi Ocak ayının başlarında değerlendirdiler ve yasanın kendi versiyonunu zaten onaylamış olan Meclis'e bazı değişiklikler önermeye karar verdiler. Ancak Başkan Kassym-Jomart Tokayev 19 Ocak'ta alt meclisi feshetti ve erken seçim çağrısı yaptı.

Zakon.kz haber portalının aktardığına göre Senatör Bekbolat Orynbekov, yeni bir Meclis seçilene kadar Senato'nun tüm yasama yetkilerine sahip olduğunu söyledi. Dijital varlıklar yasası ve ilgili yasalar, Kazakistan devlet başkanının dijital para birimlerinin madenciliği ve dolaşımına ilişkin düzenleyici görevlerini yerine getirmesine izin verecek tek bir yasalar dizisi oluşturmaktadır.

Tokayev, vergiler ve bütçeye yapılan diğer ödemeler, adli idare ve idari suçlar hakkındaki Kazakistan yasalarında yapılan değişiklikler de dahil olmak üzere yasayı ve senatörler tarafından getirilen diğer gerekli değişiklikleri henüz imzalamadı.

Hükümet için temel hedef, ülkede dijital para birimleri basan şirketlerin faaliyetlerini düzenlemektir. Kazakistan, Çin'in endüstri üzerindeki baskısının ardından bir kripto madenciliği etkin noktası haline geldi. Artan elektrik açığından madencilerin akını sorumlu tutuldu .

Yeni kabul edilen mevzuat, sektör için yasal bir çerçeve oluşturuyor ve hem madenciler hem de kripto borsaları için lisanslama uygulayarak dijital varlıklar pazarını yasallaştırıyor. Yetkililer ayrıca bunun daha fazla yabancı yatırım çekeceğini ve devlet bütçe gelirlerini artıracağını umuyor.

Yeni kurallar, 1 Ocak'ta kayıtlı kripto madencilerinin Temmuz 2022'de Başkan Tokayev tarafından imzalanan bir yasa uyarınca kullandıkları elektrik için daha yüksek bir ek ücret ödemeye başlamasının ardından geldi . Kazakistan, düzenleyici çabalarının yanı sıra yer altı madencilik çiftliklerinin ve yasadışı ticaret platformlarının peşine düşüyor. .
Abone Ol

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)