Dijital Ruble Yasa Tasarısı Rus Parlamentosuna Sunuldu

Admin
0


 Dijital Ruble Yasa Tasarısı Rus Parlamentosuna Sunuldu!

Dijital rubleye yönelik bir yasa tasarısı, Rus parlamentosunun alt kanadı olan Devlet Dumasına sunuldu. Mevzuat, yeni ulusal fiat biçiminin nasıl çıkarılacağını belirleyen kurallar getiriyor ve uygulanmasını kolaylaştırmak için bir dizi yasal düzenlemeyi değiştiriyor.

Bank of Russia, Dijital Ruble Platformunun Tek Operatörü Olacak

Finansal Piyasa Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov liderliğindeki bir grup Rus milletvekili, Rusya'nın para otoritesi tarafından basılan merkez bankası dijital para birimi ( CBDC ) olan dijital ruble ile ilgili yasa tasarısını sundu. Belge, uygulamaya konulması için gerekli koşulları yaratmayı amaçlayan yasal değişiklikleri önermektedir.

Rus iş dünyası haber portalı RBC'nin kripto sayfasından alıntılanan tasarının açıklayıcı notlarına göre, asıl amacı dijital ruble için gerekli ödeme altyapısını geliştirmek. Sponsorlar bunun Rus vatandaşlarına, işletmelere ve devlete hızlı, rahat ve düşük maliyetli para transferlerine erişim sağlayacağına inanıyor.

Teklif, Duma üyelerinin CBDC ile ilgili tanımları eklemek istediği “Ulusal Ödeme Sistemi Üzerine” yasası gibi mevcut birkaç yasayı değiştirmeyi amaçlıyor. Yeni hükümler, Rusya Merkez Bankası'na CBDC platformunun tek operatörü rolünü veriyor. Ayrıca, dijital ruble için cüzdan açma ve platformuna erişim prosedürlerini de belirlerler.

"Para Birimi Düzenlemesi ve Para Birimi Kontrolü" yasasında yapılan bir değişiklik, dijital rublenin durumunu Rusya Federasyonu para birimi olarak güvence altına alıyor ve diğer ulusların merkez bankaları tarafından ihraç edilen CBDC'leri yabancı para birimleri olarak tanımlıyor.

“Kişisel Veriler Hakkında” Federal Yasasında yapılan değişiklikler, Rusya merkez bankasının kişisel bilgileri, kişisel verilerin konularının haklarını korumakla yükümlü Rus makamına önceden bildirimde bulunmadan ve onay almadan işlemesine izin verir.

Rusya Merkez Bankası, dijital para birimi konseptini Ekim 2020'de sundu ve prototip platformunu Aralık 2021'de tamamladı. Pilot aşama, bu yılın Ocak ayında başlatıldı. Mayıs ayında para otoritesi, Nisan 2023'te gerçek işlemler ve müşterilerle testlere başlamayı planladığını söyledi.

Haziran ayında, Moskova'nın Ukrayna'yı askeri olarak işgal etmesi nedeniyle artan Batı yaptırımlarının ortasında, düzenleyici kurum, 2024'te tam lansmanı hedefleyen projenin programını hızlandırdığını söyledi . Şu anda bir düzineden fazla Rus bankası ve diğer finans kurumu denemelere katılıyor.

Abone Ol

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)