Binance ABD, İflas Teklifinde Voyager Digital'in Varlıklarını 1 Milyar Dolar karşılığında Satın Almayı Planlıyor

Admin
0

İflas başvurusunda bulunmuştu: Voyager'in varlıklarını Binance satın alıyor  - Son Dakika Ekonomi Haberleri | Ntv Para

 

Bir Binance blog gönderisine göre Binance ABD, varlıklarını satın almak için Voyager Digital Ltd. ile bir anlaşma imzaladı. Duyuru, satın almanın "Voyager müşterilerinin fonlarının mümkün olan en kısa sürede kilidinin açılması için ileriye dönük net bir yol belirlediğini" ayrıntılarıyla açıklıyor.
Binance, ABD'li Yan Kuruluşunun Voyager Digital'in Varlıklarını 1 Milyar Dolara Satın Alacağını Açıkladı, Şirket Teklifi İflas Mahkemesinin Onayını İstiyor

Haziran 2022'nin sonunda, Voyager Digital'in Alameda Research'ten 500 milyon $ değerinde bir kredi limiti sağladığı , ancak 1 Temmuz'a kadar TSX listesindeki Voyager'ın ticareti, para yatırmayı ve çekmeyi askıya aldığı ortaya çıktı. Voyager, Three Arrows Capital'den (3AC) önemli bir kayıp yaşadı, çünkü 3AC'nin Voyager'a 655 milyon dolar borcu olduğu bildirildi.

6 Temmuz'da Voyager , Bölüm 11 iflas koruması için başvurdu ve 3AC'nin kredi temerrüdünü gösterdi. Temmuz ayının sonunda, ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Federal Rezerv Kurulu , Voyager'a, Voyager'ın web sitesinde yaptığı veya reklamını yaptığı tüm FDIC iddialarına karşı bir son verme ve vazgeçme talebinde bulunan ortak bir mektup yayınladı .

Ardından, Sam Bankman-Fried ve FTX gözden düşmeden önce, FTX'in şirkete yardım edeceği ve Voyager'ın varlıklarını satın alacağı varsayıldı. Ancak FTX çatlakları ortaya çıkmaya başlamadan hemen önce, Teksas eyaletinden düzenleyiciler ve eyalet başsavcısı , FTX'in Voyager'ı satın almasına itiraz etti . 19 Aralık 2022'de FTX ortadan kalktığı için Binance, Binance ABD'nin Voyager'ın varlıklarını satın almak için baskın yaptığını açıkladı .

Şirket, Binance ABD teklifinin "Voyager müşterilerinin fonlarının mümkün olan en kısa sürede kilidinin açılması ve onlara daha önce Voyager hesaplarında tutulan kripto para birimleri biçiminde iade edilmesi için ileriye dönük net bir yol belirlediğini" vurguladı.

"Teklifimiz, müşterilerin önce gelmesi gerektiği şeklindeki yol gösterici ilkemizin bir yansımasıdır. Binance ABD CEO'su ve başkanı Brian Shroder Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Amacımız basit: kullanıcılara kripto para birimlerini mümkün olan en hızlı zaman çizelgesinde iade edin" dedi. Shroder şöyle devam etti:

    Seçimimizin, müşterilerin kendi hataları olmaksızın haksız yere sürüklendiği sancılı bir iflas sürecini sona erdirmesini umuyoruz. Anlaşmanın sona ermesinin ardından kullanıcılar, Voyager arazisinden gelecekteki ödemeleri almaya devam edecekleri Binance ABD platformundaki dijital varlıklarına sorunsuz bir şekilde erişebilecekler.

Binance teklifi , hacim olarak dünyanın en büyük kripto borsasını çevreleyen spekülasyon ve söylentileri takip ediyor. Şirketin ihtiyat kanıtı (POR) çabalarına yönelik eleştiriler oldu ve muhasebe firması Mazars, Binance'in POR denetimini internetten kaldırdı . 12 Aralık'ta yayınlanan bir Reuters raporu , ABD Adalet Bakanlığı'nın (DOJ) Binance'i araştırdığını iddia etti. Ertesi gün, Binance'in kasasından 3 milyar dolardan fazla kripto varlığı çekildi . Stablecoin BUSD, arzının 13 Aralık'tan sonraki üç gün içinde 3 milyar dolardan fazla azaldığını gördü.

Binance 19 Aralık'ta Voyager Digital'in "5 Ocak 2023'teki duruşmada Voyager Digital LLC ile Binance US arasındaki varlık satın alma sözleşmesine girmek için iflas mahkemesinden onay isteyeceğini" söyledi. FTX'in Voyager'ın varlıklarını satın alma girişimine benzer şekilde Binance'in talebine 5 Ocak'taki duruşmadan önce itiraz edilebilir.

Binance, Voyager müşterilerinin "yakında sonraki adımlarla ilgili" Voyager Digital'den gelen e-postalara dikkat etmesi gerektiğini daha da detaylandırdı. Voyager , satın almayı Pazartesi günü de doğruladı ve varlıkların 1.022 milyar dolara satın alınacağını ve bunun Voyager'ın tüm kripto varlıklarını kapsadığını kaydetti. Ancak bu, gelecekte çok iyi değişebilecek olan mevcut adil piyasa değerine dayanmaktadır. Forbes yazarı Steven Ehrlich, Binance'in teklifiyle ilgili yakın tarihli bir makalesinde bunun nasıl olabileceğini açıklıyor.

Binance US'ye ek olarak INX, Wave Financial ve Crosstower da Voyager'ın kalan varlıkları için teklif vermeye çalıştı. Duyuru ayrıntıları, "Binance US, 10 milyon $ iyi niyetle depozito yapacak ve Voyager'a belirli harcamalar için maksimum 15 milyon $'a kadar tazmin edecek." Voyager'ın güncellemesi, "Anlaşma, bir aylık uzatmaya tabi olarak 18 Nisan 2023'e kadar kapatılmazsa, anlaşma Voyager'ın müşterilere değer döndürmek için hemen harekete geçmesine olanak tanır."

Abone Ol

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)