Bank of Russia, Şirketlerle Uluslararası Kripto Ödemelerini Test Edecek

Admin
0

 

Bank of Russia, Şirketlerle Uluslararası Kripto Ödemelerini Test Edecek

Rusya Merkez Bankası, üst yönetiminin bir üyesi, özel şirketlerle yaptığı denemelerde sınır ötesi ödemeler için kripto para birimini kullanmayı planladığını açıkladı. Test, şu anda geliştirilmekte olan özel bir yasal rejim altında gerçekleştirilecektir.

Rusya Merkez Bankası Mali Yaptırımlar Arasında Kripto Yerleşimlerini Keşfedecek


Para otoritesinin Birinci Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya Federasyonu Merkez Bankası'nın (CBR) kripto para birimleri ile uluslararası ticaret anlaşmalarını denemeyi planladığını duyurdu.

Tass haber ajansının aktardığına göre, "Şu anda, hazırladığımız deneysel yasal rejim çerçevesinde, uluslararası yerleşimler, yani dış ekonomik faaliyetler için kripto para birimi kullanımını denemeyi planlıyoruz" dedi.

Rusya parlamentosunun alt meclisi olan Devlet Dumasında konuşan Skorobogatova, pilot projenin ilgili şirketlerle yürütüleceğini detaylandırdı. Ancak, katılacak piyasa katılımcılarının adını özellikle belirtmedi.

Moskova'daki devlet kurumları, merkezi olmayan kripto para birimlerini kapsayacak şekilde dijital finansal varlıklar için düzenleyici çerçeveyi genişletmek için çalışıyor. Merkez bankası, Rusya'da yasallaştırılmasına güçlü bir rakip oldu, ancak ülkenin küresel finans ve piyasalara erişimini sınırlayan Ukrayna'nın işgaline yönelik Batı kısıtlamaları arasında duruşunu yumuşattı.

Eylül ayında, Maliye Bakan Yardımcısı Alexey Moiseev, departmanının ve para politikası düzenleyicisinin , mevcut koşullarda Rusya'nın kripto para biriminde sınır ötesi yerleşimler olmadan yapmasının imkansız olacağı konusunda anlaştığını açıkladı.

Bununla birlikte, CBR, yerel kripto ödemeleri de dahil olmak üzere, bitcoin gibi dijital para birimlerinin Rus yargı yetkisi altında serbest dolaşımına izin verilmesine karşı konumunu koruyor. Kısa bir süre önce , basılan kripto paranın yurt dışında veya yalnızca Rusya içinde özel yasal rejimler kapsamında takas edilmesi koşuluyla, madenciliği düzenlemek için tasarlanan mevzuatı destekledi .
Abone Ol

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)