ABD Hükümeti Kripto Para Komisyoncuları İçin Vergi Raporlama Kurallarını Erteledi

Admin
0

 


ABD Hükümeti Kripto Para Komisyoncuları İçin Vergi Raporlama Kurallarını Erteledi

Komisyoncuların kripto yatırımcıları tarafından elde edilen kazançları bildirme zorunluluğunun uygulanması ABD Hazine Bakanlığı ve IRS tarafından ertelendi. ABD Kongresi tarafından 2021'de kabul edilen 1 trilyon dolarlık altyapı yasa tasarısına dahil edilen yeni vergi kurallarının 2023'te uygulanması planlanıyordu.

Kripto Komisyoncularına Nihai Düzenlemeler Yayınlanana Kadar Mevcut Yasalara Uymaları Söylendi


ABD Hazine Bakanlığı ve İç Gelir Servisi (IRS), dijital varlık komisyoncularının müşteri işlemlerinden elde edilen gelirleri izlemeye ve raporlamaya başlama yükümlülüğünü erteliyor. İlgili hüküm, 2021 yılının sonlarında yasalaşan ve 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanan Altyapı Yatırım ve İstihdam Kanunu ile getirildi.

Şu anda menkul kıymet komisyoncuları için geçerli olan düzenlemeleri kripto sektörüne empoze eden şartın temel amacı, bu tür işlemlerden elde edilen kazançları 1099 şeklinde ortaya koyarak madeni para ticaretinden elde edilen vergi gelirlerini artırmaktı.

Bununla birlikte, mevzuatın uygulanması için, "komisyoncu" teriminin kapsamının tanımlanması da dahil olmak üzere ek kurallara ihtiyaç vardır - eleştirmenler , terimin şu anda çok geniş olduğuna ve madenciler gibi düzenlemelere uymayabilecek kuruluşları kapsadığına dikkat çekmiştir.

Cuma günü, Hazine ve IRS konuyla ilgili geçiş rehberliği sağladı. Duyuru, kripto brokerlerinin nihai düzenlemeler kabul edilene kadar dijital varlıkların elden çıkarılmasıyla ilgili ek bilgi bildirmesinin beklenmeyeceğini belirtti ve şunları kaydetti:

Komisyoncuların hala mevcut yasa ve düzenlemelere uyması gerekmektedir.

Yetkililer ayrıca, kılavuzun yalnızca komisyoncular tarafından yapılan beyannameler için geçerli olduğunu, vergi mükelleflerinin ise kripto para birimlerini içeren işlemlerden elde edilen gelirleri bildirmeleri gerektiğini vurguladı. Bildirimde ayrıca, "Form 1040PDF veya Form 1040-SRPDF'nin 1. sayfasındaki dijital varlık sorusunu da yanıtlamaları gerekiyor . "

23 Aralık'ta yayınlanan başka bir duyuruda IRS, Paypal, Venmo, Cash App ve diğer dijital cüzdanlar gibi üçüncü taraf takas kuruluşlarının 600 doları aşan işlemleri bir sonraki vergi yılına kadar bildirmesini gerektiren yeni kuralları da ertelediğini söyledi.

Yılda 200'den fazla işlemden oluşan bir öncekinden düşürülen yeni minimum eşik, 2021 Amerikan Kurtarma Planı ile yürürlüğe girdi. Başlangıçta 2022 takvim yılında gerçekleşen işlemlere uygulanması gerekiyordu ve bu şimdi " Geçiş dönemi."




Abone Ol

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)